چسب کاشی و سرامیک
از دیگر انواع رایج چسب ساختمانی در محصولات ساختمانی، چسب کاشی و سرامیک است. این چسب ترکیبی از سیمان و افزودنیهای شیمیایی است که در اتصال کاشی و سرامیک به دیوار یا کف به عنوان جایگزینی برای ملات ماسه و سیمان مورد استفاده قرار میگیرد. چسب کاشی و سرامیک علاوه بر دارا بودن خاصیت چسبندگی بالا، در برابر نفوذ آب مقاوم است. برای همین منظور از این نوع چسب در کاشیکاری سرویس بهداشتی استفاده میشود.
با استفاده از چسبهای کاشی و سرامیک میتوان به سهولت محصولات پرسلانی ، گرانیتی و سنگ را در سطوح نمای ساختمانها نصب نمود و این موضوع توسط ملات سیمان امکانپذیر نبوده و پس از گذشت زمان امکان جدا شدن، کنده شدن و افتادن از روی نمای ساختمان وجود دارد که با هزینه اندک و قیمت مناسب میتوان از این امر جلوگیری کرد . بایستی پذیرفت که استفاده از تکنولوژیهای جدید در صنعت ساختمان امری اجتناب ناپذیر است. برای برون رفت از مشکلات عدیدهای که در زمان ساخت و ساز و پس از آن در زمان استفاده از ساختمان، وجود دارد بایستی از این دستاوردها استفاده نمود. در خصوص محصولات چسب کاشی، سرامیک و سنگ مزایای زیر را میتوان حاصل دستاورد این تکنولوژی دانست.
١- سرعت بسیار بالا هنگام نصب
۲- استحکام در سالها بعدی و زمان کاربرد.
۳-مقاومت بالا در برابر زلزله.
۴-ضد ارتعاش نمودن سطح نصب نسبت به ملاتهای دیگر.
۵-وزن بسیار کم بابت سبکسازی کف و همچنین بدنه در هنگام نصب بر روی نما.
۶- استفاده از فضای بیشتر ساختمان به جهت استفاده از مواد کمتر.
۷- عایق رطوبتی نمودن سطح به خصوص در محلهای بسیارمرطوب و همچنین در مناطق شرجی و بد آب و هوا.
۸-در مناطق پر باران و در برابر بارانهای دائمی سطح، آببندی ایجاد کرده و از نفوذ رطوبت جلوگیری مینماید.
۹-در مناطق سردسیر و همچنین گرمسیر بر روی نما قابل استفاده میباشد
نحوه استفاده
برای اجرای چسب کاشی و سرامیک از ماله دندانه دار استفاده میشود. سطح کار را به چسب کاشی و سرامیک آغشته کرده و با ماله دندانهدار مسطح میکنیم. کاشی یا سرامیک را بر روی آن قرار داده و حداقل تا 24 ساعت برای تکمیل گیرش چسب زمان داده و سپس عمل بندکشی را انجام میدهیم. در مواردی که عمل نصب در هوای مرطوب صورت میپذیرد، بهتر است پشت کاشی و سرامیک را هم به چسب مذکور آغشته کنیم. این امر در تسهیل چسبیدن کاشی و سرامیک کمک میکند
چسب کاشی الیاف دار
برای چسباندن کاشی و سرامیک بر روی دیوار و کف از چسب کاشی الیاف دار استفاده می کنند، زیرا این نوع چسب دارای چسبندگی فوق العاده ای است که برای نصب کاشی و سرامیک بسیار کاربرد دارد.
کاربردهای چسب کاشی الیاف دار
در صورتی که بخواهید روی سطح بتن، پانل های گچی، چوبی و همچنین ایرانیت و یونولیت کاشی و سرامیک های مختلفی را نصب کنید، می توانید از چسب کاشی الیاف دار بهره بگیرید. این نوع چسب خمیر مانند بوده و خیلی سریع خشک می شود و چون مقاومت خمشی بسیار بالایی دارد، در زمان لرزش های ساختمان، از ترک خوردن، لق شدن و حتی کنده شدن کاشی ها جلوگیری می کند.
ویژگی های منحصر به فرد چسب کاشی الیاف دار
به دلیل اینکه خشک شدن این نوع چسب بسیار بالا می باشد، کار نصب کاشی و سرامیک با سرعت بیشتری انجام می شود و چون چسبندگی چسب الیاف دار بالا بوده و در آن الیاف وجود دارد، در زمان لرزش های احتمالی ساختمان، کاشی ها هرگز ترک نخورده و از دیوار جدا نمی شوند. خاصیت کشسانی چسب الیاف دار کاشی در زمان زلزله بسیار کاربردی بوده و در برابر نفود رطوبت و نم مقاومت بالایی از خود نشان می دهد.
نحوه استفاده از چسب کاشی الیاف دار
قبل از استفاده از چسب کاشی باید دقت داشته باشید که سطح زیر کار کاملا” تراز، صاف ، تمیز، محکم و عاری از هر گونه رنگ، آهک، چربی و یا گرد و غبار باشد. بعد از آن با کمک یک ماله دندانه دار چسب کاشی الیاف دار را روی سطح کشیده و در فاصله زمانی ۵ تا ۱۵ دقیقه کاشی یا سرامیک را روی سطح افقی یا عمودی بچسبانید. ۲۴ تا ۳۶ ساعت بعد از پایان نصب باید بندکشی کاشی یا سرامیک ها انجام شود. البته این زمان باتوجه به وضعیت دما می باشد و بعد از گذشت ۷۲ ساعت می توان از سطح استفاده نمود. نکته مهم این است که اگر برای چسباندن سنگ نما یا قرنیز از چسب کاشی الیاف دار استفاده می کنید، حتما پشت سنگ، شیار دار شود. مقدار چسب مورد نیاز برای هر متر مربع از یک سطح، در حدود یک تا یک و نیم کیلو گرم می باشد.
برای اطلاع از انواع سنگ ،کاشی ،سرامیک ،انواع چسب ها و دیگر محصولات به سایت زیر مراجعه کنید :